جاسوسی اینترنتی به نقل از خبرگزاری فارس
در میان گزارش های خبرگزاری فارس به گزارش زیر برخورد کردم با توجه به اینکه یک سال از زمان انتشار آن می گذرد ،و باعنایت به رخدادهای کشورمان ،خوب است دوباره آن را مرور کنیم تا با آگاهی بیشتر قدم هایمان را برداریم :
به گزارش دبیرخانه همایش ملی «ناتوی فرهنگی 2» حمید ضیایی پرور استاد علوم ارتباطات دانشکده صدا وسیما که پیش از ظهر امروز (پنجشنبه) در همایش ملی «ناتوی فرهنگی 2» در تالار حافظ دانشگاه ملایر سخن می گفت، استفاده از فضای مجازی برای تغییر حکومت ها در قرن 21 را سیاست عمده آمریکا در این زمینه بر شمرد و افزود:
جاسوسی اینترنتی ، تشکیل اجتماعات مجازی ، نافرمانی مدنی ، دمکراسی دیجیتالی ، افکار سازی از طریق اینترنت و تکنولوژی های پایه مانند ایمیل ، وب سایت، وبلاگ، فروم، چت روم و یوزنت هر کدام کارکردهای ویژه ای برای جنگ های اینترنتی ، براندازی نرم و چالش های سیاسی دارند. وی با بیان اینکه محیط "چت روم " با توان کاربرد ، انتقال صوت و تصویر و متن، امکانات لازم را برای یک جاسوس اینترنتی دارد که کنترل و ردیابی آن نیز مشکل است، اضافه کرد: همچنین یک متخصص جنگ روانی می تواند در تالار گفت وگو یا وب سایت های شبکه ، موضوعی را طرح کرده و در مورد آن بازخورد بگیرد. ضیایی پرور مشکل اساسی آمریکا در برخورد با ایران را نداشتن اطلاعات نسبت به مردم و افکار عمومی کشورمان دانست و گفت: تکنولوژی های بنیانگذاری شده از طریق اینترنت بیشترین اطلاعات را از ایران و کشورهای مختلف اختیار آمریکا قرار می دهد، به عنوان نمونه روزانه 70 هزار قطعه فیلم توسط مردم دنیا به صورت رایگان در اختیار «یوتیوب» گذاشته میشود.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه سایت مناقصات دولتی کشورمان در هاستینگ های آمریکایی نگهداری می شود، تصریح کرد: این در واقع تقدیم اطلاعات به آمریکایی هاست البته سرورهای موجود در دنیا به جز کانادا، امکان رقابت با آمریکایی ها را ندارند. وی به وجود 2 میلیون کاربر «میل گروپ» در ایران اشاره و تصریح کرد: «میل گروپ ها» می توانند افکارسازی کنندو در زمینه انتشار شایعه و خبرهای تحریف شده، بدون درواز ه ی کنترلی عمل کنند. ضیایی پرور در ادامه به برخی اظهارات و نوشته های تعدادی از شخصیت ها و گروه های دست اندر کار سیاست خارجی آمریکا در بحث مقابله با ایران اشاره و اضافه کرد: آن ها بر بی فایده بودن جنگ سخت تاکید کرده و خواستار اتحاد یک نوع دیپلماسی رسانه ای یا پیگیری پروژه نرم افزاری «براندازی از درون» با سه محور دکترین مهار،نبرد رسانه ای، نافرمانی مدنی برای تغییر حکومت در ایران شدهاند.
این استاد دانشگاه رتبه ایران در زمینه وبلاگ های شخصی در جهان را دهم عنوان کرد و گفت: وبلاگ می تواند دارای تاثیرات سیاسی، اجتماعی و امنیتی گسترده ای در ایران باشد
و وبلاگ ها از رسانه های مورد توجه سازمان های جاسوسی از جمله سیا هستند. وی تز پشت پرده راه اندازی وبلاگ ها و سرویس های رایگان در این زمینه را تبدیل شدن فضای شفاهی و نظرات مردم به یک مرجع مکتوب برای استفاده سرویس های امنیتی جهان عنوان کرد و افزود: البته ایرانی ها توانسته اند با استعداد و هوش سرشار خود از این امکانات در راستای مفید و مثبت برای کشورمان استفاده کنند.
وی در ادامه به فواید و چالش های "گوگل زمین " اشاره و تصریح کرد:
بیشترین استفاده از عکس های در این سرویس را بخش های اطلاعاتی و امنیتی آمریکا انجام می دهند. ضیایی پرور با بیان اینکه سیستمی در آمریکا طراحی شده است که نام تمامی دامنه های ثبت شده در اینترنت در آنجا قرار می گیرد، افزود: آن ها با این سیستم، اطلاعات کاملی از شبکه ها و سایت ها با دامنه های مختلف دارند و هر کجا و هر وقت بخواهند می توانند آنها را مسدود کنند.
استاد دانشکده علوم ارتباطات در این رابطه اضافه کرد:
زیرساخت های سیستم اینترنت و امکانات مربوط به آن به نحوی طراحی شده است که رگ حیاتی این تکنولوژی در اختیار آمریکاییها است. این استاد دانشگاه طرح اینترنت ملی را برای ساماندهی اطلاعات داخلی بسیار مفید دانست و گفت: البته به لحاظ فنی خیلی روی آن بحث است و به هزینه بالایی نیاز دارد. وی در ادامه به کارکردهای مختلف استراق سمع، تحلیل اطلاعات و... از سوی شبکه جاسوسی "اشلون "که کشورهای آمریکا، انگلیس، کانادا، اضافه کرد: کلیه فرایندهای اینترنتی، تماس های تلفنی، بی سیم ها، برنامه های رادیویی و تلویزیونی در این شبکه بایگانی می شود.
وی در این رابطه افزود: ابرکامپیوترهایی هستند که کوهی از اطلاعات را به صورت روزانه دریافت و با موتور مربوطه جستجو و تحلیل می کنند. این استاد دانشگاه، قوم گرایی از طریق اینترنت، استفاده از نفوذ مسلمانان با استفاده از سایت های اینترنتی، اعتیاد اینترنتی، تهدید بنیان خانواده، گسست بین نسلی، گسترش شایعات، کاهش نفوذ رسانه های داخلی و ملی،
همفکری اپوزیسیون ها و... را از کارکردهای منفی اینترنت در قبال کشور برشمرد و عنوان کرد: در این زمینه اولین وظیفه ی ما شناخت فضای اینترنت و بررسی، تحلیل محتوا و... در این زمینه است اما متاسفانه هیچ بخشی و دستگاهی مطالعه سیستماتیک فضای سایبر را در دستور کار پژوهشی خود قرار نداده است. ضیایی پرور راه اندازی هرچه سریع تر دیتا سنترهای داخلی به منظور کاهش آسیب پذیری در برابراقدامات خرابکارانه یا مسدود سازی سایت ها را یکی از راهکارهای مقابله با مشکلات دانست و افزود:
آسیب شناسی رسانه های اینترنتی ،شناسایی نقاط قوت ایرانیان و فارسی زبان ها در تکنولوژی اینترنتی ،بهره مندی هکرهای ایرانی و ساماندهی آن ها به منظور استفاده از آن ها در جنگ های اینترنتی، استفاده از توانمندی کاربران ایرانی در مورد اینترنت، حمایت از تولید محتوای سالم، تشکیل تیم های تخصصی جنگ های اینترنتی، ارائه آموزش های همگانی با شیوه های جذاب و جدید و... از دیگر راهکارها برای حل مشکلات حوزه اینترنت است.